Saturday, February 27, 2010

PAGI TADI..

semalam tido pukul 2.30 pagi.pukul 6pagi pintu bilik dah kene ketuk.ketukan tanpa suara.bermakna? bukan hantu raya.tapi ayah aku.suruh bangun.siap-siap.nak pegi airport.terus bangun dengan mata sepet rambut kusut masai.berjalan menuju ke toilet ..hampir terlanggar dinding.kalau terlanggar padan muka.bijak sangat jalan tak bukak mata.
kat dalam toilet.basuh muka dan gosok gigi.dengan mata masih lagi terpejam.mandi? takde masa.kejap lagi riuh satu kampung dengan suara aku.aku ade tabiat buruk sedikit.kalau aku kene mandi pagi.walau dengan air panas sekalipun.sumpah aku akan menjerit sejuk.itu tindakan reflect.kalau tak caya tanye sistem pituitari aku.

lepas siap-siap ala kadar.tanpa perfume dan bedak di muka.aku terus melangkah masuk kereta.dengan di temani bantal busuk kaler merah.ouh ya.lupe nak cakap.aku pegi airport anta ayah aku je.ayah aku pegi vietnam.urusan keje.dan sedikit urusan shopping.jadi penampilan aku yang sempoi teramat nih tidak di ambil kisah pon oleh sape-sape.mak aku mungkin tiada tenaga untuk memberi nasihat secara bebelan di pagi-pagi buta.jadi aku dan sistem auditory aku selamat pada pagi tadi.


sampai airport yang tak de lah jauh sangat dari umah.aku heret luggage ayah aku sambil cube mendalami perasaan pelajar akademi fantasia yang tersingkir.lepas ayah aku check in kat kaunter.kiteorg pegi breakfast.aku makan nasik lemak di pagi bute.nasi lemak? yea tanpa berpikir 5kali.makan pon tak istiqamah tapi alhamdulillah habes jugak sumenye..
time sedap pekena nasik lemak.lalu sorang mamat depan mata.macam kenal...macam kenal...
sekali ajai la..tengok dekat-dekat.eleh tak hensem pon.tinggi-tinggi ayam serama je heeee
hampir je aku tak nyanyi lagu "aku cinta aku rindu".
sambil selang seli ngan lagu "kerna terluka".bagi die rasa touching sikit heeee


lepas adegan kiss and hug dengan ayahnda terchenta.aku terus balik umah.humph..rase sayu.ayah dah lama tak pegi outstation jauh-jauh.dulu mase kecik kalau ayah pegi outstation aku selalu cilok kain pelekat ayah buat teman tido.aiseyh..sunyi la seminggu..lelaki kesayangan takde .=(
minggu depan lama sangat la.takde sape nak melawak dengan aku.takde sape nak layan lawak aku.takde sape nak layankan karenah aku . takde sape yang hanya tersengih sambil mengutuk aku ni boros dan tak matang.huuuu
i heart u ayah.balik cepat ok? =)





p/s: my dad my hero =)

6 comments:

~ نورحياتي ~ said...

hahaha..
senyum2 kambing aku bca n3 ko ni..
ape prasaan ko bwa beg cm plajar AF terkeluar??hahahah

Dashing Days said...

yati: aku rase..low self esteem weyh heee..jgn senyum kambing sgt kang ko angau cm aku tak tau aaa heee

sayaBerd said...

oke2
ayah blik esok.
make sure kamu kmas tmpt tido kamu.

wakaka

Dashing Days said...

ustat L: ahaksz cumel la pulak kalo kau jadi ayah aku..baru nak soh kau jadi uncle aku je hee

F U N F A B U L O S I T Y said...

uiii-segala jenis tindakan ade tuu-semuga ur dad selamat sampai ke sini k ;D

Dashing Days said...

dexfab: thnxs ..yeah..sume jenis ade.yg part hampir ter amaze dgn mat salleh kacak kat airport je takde tulis kat citu..malu pulak rasenye tulis kat coment je la hee