Sunday, February 7, 2010

WOI..WOI..?!

aku paling pantang kalau orang woi..woi ngan aku..lepas tu yang tambahkan lagi kepantangan aku bila orang yang woi..woi tu orang islam.tak kisah kalau ko tak mau doakan kesejahteraan aku dengan bagi salam.tapi please la..ngaku islam tapi kau approach orang macam kau western sangat.org putih pon reti cakap hello untuk tegur orang.ni kau? lahir islam.tulen lagi.kau woi..woi dengan aku.
aku.bukan kawan baik kau.kalau la kau nak tunjuk kau mesra ramah sangat ngan aku boleh beb..tapi kau gune cara yang way too gud then woi..woi..ok?

bila aku tegur kau melenting ...memaki..kau tu dah la bakal bapak orang..suami orang lagi..aku ingat kalau kau dah ready nak ade family kau dah berubah 100% dah dari perangai jahat bangsat kau masa sekolah dulu..tak jugak..makin teruk aku rase.aku doakan kau berubah..sian anak kau.bini kau.kawen memang seronok.tapi tanggungjawab kau kene pikir.kalau kau tak didik bini dan anak kau elok-elok..azab kau nak jawab kat dalam kubur nanti..aku just nasihat.tak elok woi.woii kat orang.kalau kau bagi salam aku rase makin banyak pahala.tak de pon rugi ape-ape..
kita umur dah makin dewasa.buang-buang la perangai time sekolah yang jahat tak bertempat tu.

kalau ko approach orang woi..woi je..macam mane orang lain nak sedekah salam kat kau.macam mane rezeki kau nak bertambah idup nak sejahtera dan bahagia? aku bukan ustazah.aku cikgu bahasa inggeris je..so aku pon ade banyak kurang dari lebih.so sama-sama la belaja.tapi cara kau tu bukan sahaja melibatkan agama tapi jugak manners.ntah la..kau pikir la sendiri.aku bagi nasihat pon tak gune.nasib aku bukan cikgu kau.kalau tak mungkin aku saket hati.gile..gile..






p/s: didik anak bukan tunggu die keluar dari perut..tapi time die masih dalam perut lagi.hurm orang tak kawen macam aku pon tau..ape kerja kau time kursus kawen dulu?


p/s: sumtimes d way we talks boleh cermin kan taraf academinc kite.humph..


p/s: "etlis aku dah kawen kau ape ade?" ayat kau tu gagal nak saket kan hati aku beb..
aku tak kawen sebab aku belum cukup sempurna nak jadi bini orang,mak orang.dan aku lebih penting kan akal rational dari GATAL !

5 comments:

INDRA QIRANA said...

kalau dia woi kan kita kita wei kan dia balik

eh sorry lah hari tu cik masuk blog saya yang tak betul, tu blog try try jer nanti saya deletekan balik

ni blog sebetul saya...

http://indraqirana.blogspot.com/

Gondol said...

Karya agung MEMOIR GONDOL kini dipasaran. DAPATKAN SEGERA! CETAKAN TERHAD!

http://lucadeketiak.blogspot.com/2010/02/dakap-aku-dalam-pelukanmu.html

Dashing Days said...

indra: tula xdpt nak masuk heee..
ok i 'll visit u soon hee

DeWi said...

assalamulaikum shera....

hahaha... twus rasa kne sopan... wuuu!~

Dashing Days said...

shura: kau kalo nak hoi2 ngn aku xde hal beb..sbb kau kawan aku dr kecik weyh..nih x kawan aku pon tidak ade hati nak woi2 ..retarded nye org