Wednesday, February 3, 2010

SAJAK YANG TAK KACAK

bila aku tertido dengan buku-buku ilmiah di tangan dan bukan lagi himpunan novel jodi picault kegemaran itu tanda aku semakin busy.bila mimpi yang menemani malam bukan lagi wajah kesayangan tapi bait-bait sajak yang menceritakan tentang perang dan kehancuran itu kerana aku sedang sibuk.bila tengah melayan angan hanya muka adam zagajewski dan william wordsworth yang kelihatan seram , menakutkan dan tidak kelihatan jambu di tubir layar ingatan itu petanda hidup aku dah letih .baca poem 24jam.sebab? cara nak debat pasal poem tu macam masuk court nak bicara pasal kes pembunuhan.nak kene cari proof yang takde sape kate proven.nak kene cari sebab yang takpernahKAU rase relevan.haih...





p/s: abes semester nih aku cadang nak pegi lepak minum coffeee kat starbuck dengan A.SAMAD SAID.tak pon Faisal Tehrani.sambil borak-borak pasal sajak 2 3 jenis.


p/s: kalau sape tahu brad pitt atau johny depp punye sajak.tolong bagi tau aku..nak bace dan berangan.etlis muke bradpitt jambu dan tak menakutkan


p/s: mr.telegram.SOS okeyh..aku memang perlu manusia kreatif macam kamu.dah penat menjiwai tapi ntah bila nak memahami.

p/s: kalau bace sajak zaman world war dulu kala mana aku nak relate dengan schemata.aku idup zaman dunia dah maju orang perang pon style gune fesbuk je..

4 comments:

Hartini Azzahra said...

Hi... sist .... Great post. I ll wait u to post another poem

Faisal Admar said...

not a fan of poem. tapi... faizal tehrani poet ek? tak tahu sangat.

Dashing Days said...

tini: i will ..soon..haha sbb tlalu byk sgt bgelumang dgn poem hee

Dashing Days said...

faisal: die dr bidang sastera tu je tahu..penah bace buku die dn sgt la best hee